با توجه به نزدیک شدن به سال ۲۰۲۰، در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به ترکیب منتخب ۱۰ سال گذشته فوتبال اروپا.
ترکیب منتخب دهه اخیر فوتبال اروپا
در یک دهه اخیر، فوتبال اروپا با سلطه تیم های اسپانیایی بر این قاره همراه بود. در اوایل دهه اخیر میلادی، تیم بارسلونا با هدایت پپ گواردیولا اسپانیایی و هنرنمایی ستارگان خود از جمله لیونل مسی، ژاوی هرناندز و آندرس اینیستا توانست طی ۴ سال به ۱۴ جام مختلف از جمله ۳ لالیگا اسپانیا و ۲ لیگ قهرمانان اروپا دست یابد و فوتبال اروپا را با تاکتیک بی نظیر تیکی تاکا مقهور قدرت خود کند.
سال ۲۰۰۹ با شش گانه پپ گواردیولا و شاگردانش به پایان رسید. اتفاقی جاودانه در دنیای فوتبال که تا به حال نظیر نداشته است. در فصل ۲۰۰۹/۱۰، ژوزه مورینیو با اینتر میلان توانست به فرمول جادویی توقف کردن شاگردان گواردیولا دست یابد و در نیمه نهایی تیم اسپانیایی را حذف کند. در فینال، اینتر به راحتی و با دبل دیگو میلیتو مقابل بایرن مونیخ به پیروزی رسید تا سومین قهرمانی اروپایی را در مادرید جشن بگیرد. شهری که بعد از آن فینال، مقصد بعدی ژوزه مورینیو برای سرمربیگری بود.
در فصل ۲۰۱۰/۱۱ بار دیگر گواردیولا و بارسلونا بر بام اروپا تکیه زدند و با ارائه فوتبالی بی نقص در برابر منچستر یونایتد، برای چهارمین بار فاتح لیگ قهرمانان اروپا شدند. هرچند در مراحل حذفی، اشتباهات داوری در بازی های بارسلونا برابر تیم های آرسنال و رئال مادرید باعث شد تا انتقادات زیادی به این تیم وارد شود.
بعد از دوره گواردیولا، نوبت به دوره قهرمانی های چلسی و بایرن مونیخ رسید. چلسی با هدایت روبرتو دی متئو بعد از سپری کردن چندین مرحله حذفی دراماتیک و حذف کردن عجیب بارسلونا، به فینال مونیخ رسید و در دیدار پایانی نیز علی رغم اینکه تا دقیقه ۸۹ بازنده میدان بود، با گل دیدیه دروگبا به بازی برگشت و در نهایت در ضربات پنالتی به قهرمانی رسید.
یک سال بعد از قهرمانی چلسی، بایرن مونیخ با هدایت یوپ هاینکس آلمانی توانست به سه گانه تاریخی دست یابد. از سال ۲۰۱۴ بود که قدرت مطلق رئال مادرید بر اروپا آغاز شد. کهکشانی ها در فصل ۲۰۱۳/۱۴ با هدایت کارلو آنچلوتی ایتالیایی، پس از سال ها موفق به کسب لادسیما شدند و در جام حذفی نیز به قهرمانی دست یافتند.
فصل ۲۰۱۴/۱۵ با قهرمانی شاگردان لوییز انریکه و کسب سه گانه با بارسلونا همراه بود. در سه فصل بعدی، عنوان قهرمانی اروپا به شاگردان زین الدین زیدان رسید. رئال مادرید با هدایت زیزو در طی ۲.۵ سال، تاریخ سازی کرد و برای اولین بار در فرمت جدید لیگ قهرمانان اروپا موفق به تکرار قهرمانی و کسب سه جام اروپایی پیاپی شد.
دهه اخیر میلادی با توقف قهرمانی های رئال مادرید در فوتبال اروپا و سلطه شاگردان یورگن کلوپ در حال اتمام است. در فینال تمام انگلیسی سال ۲۰۱۹ لیورپول توانست با غلبه بر تاتنهام، ششمین قهرمانی اروپایی را جشن بگیرد و خود را به عنوان یکی از قدرتمند ترین تیم های دنیا اثبات کند. در ادامه به بررسی ترکیب منتخبی از بهترین بازیکنان دنیا در دهه اخیر خواهیم پرداخت.
دروازبان: مانوئل نویر (آلمان)
در یک دهه اخیر، سنگربان شماره یک تیم ملی آلمان هفت قهرمانی بوندس لیگا را به دست آورده است. هیچ کسی در ده سال اخیر به اندازه مانوئل نویر درون دروازه تیم های بوندس لیگا ثبات نداشته است. شماره یک بایرن مونیخ، دوران جدیدی را در این باشگاه با ارائه نمایش های درخشان خود درون دروازه این تیم رقم زد. حضور او در پست سوییپر و پوشش منطقه پشت مدافعین باعث شده تا بایرنی ها در خط حمله خطرناک تر از همیشه ظاهر شوند.
نویر که یکی از بهترین شوت گیر های فوتبال دنیا محسوب می شود، سه مرتبه در تیم منتخب فیفا قرار گرفته و دو بار نیز در این دهه جایزه بهترین بازیکن فوتبال ژرمن ها را به دست آورده است. علاوه بر هفت قهرمانی بوندسلیگا، نویر سابقه قهرمانی با مونیخی ها در ۴ جام حذفی، ۴ سوپرجام، یک لیگ قهرمانان اروپا، یک جام باشگاه های جهان و یک سوپرجام اروپا را در کارنامه دارد.
مدافع راست: دنی آلوز (برزیل)
سرعت بالای این ملی پوش برزیلی و تکنیک بالای او در کنار قدرت فیزیکی بی نظیر، او را به بهترین مدافع راست تاریخ بارسلونا تبدیل کرد و وی در اسپانیا موفق به فتح دو سه گانه تاریخی شد.
آلوز بعد از ترک بارسلونا به یوونتوس پیوست و در ایتالیا نیز موفق بود و در تنها فصل حضورش در این تیم به فینال لیگ قهرمانان اروپا راه یافت اما در مسابقه پایانی مغلوب رئال مادرید شد. آلوز حضوری دو ساله در پاری سن ژرمن داشت و در فرانسه نیز دوران موفقی را تجربه کرد تا چندی پیش به برزیل و تیم سائوپائولو بازگشت.
مدافع مرکزی: سرخیو راموس (اسپانیا)
ملی پوش اسپانیایی همواره بازیکنی بوده که در مواقع نیاز و وقتی همه تیم از بازگرداندن نتیجه ناامید بوده اند، پا پیش گذاشته و ورق را به سود رئال مادرید برگردانده است. سرخیو راموس نه تنها در خط دفاع با خشونت ذاتی به مادریدی ها کمک کرده، بلکه بارها در خط حمله نجات دهنده کهکشانی ها بوده است. در دهه اخیر، شم گلزنی راموس چندین بار امتیازات حساسی را برای لوس بلانکوس به ارمغان آورده است.
از فصل ۲۰۱۰/۱۱، راموس ۳۷ مرتبه دروازه حریفان را گشوده است. با اینکه راموس بارها توسط کارشناسان دنیای فوتبال مورد تحسین قرار گرفته اما ضعف انضباطی او و دریافت مکرر کارت های زرد و قرمز او را به یکی از خشن ترین مدافعین تاریخ لالیگا تبدیل کرده و این آمار در هر بازی نیز برای مدافع اسپانیایی بدتر از قبل می شود. توانایی های سرخیو راموس در خط حمله در سال ۲۰۱۴ به اوج خود رسید، جایی که وی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا آن فصل در ورزشگاه آلیانز آرنا دو بار دروازه بایرن مونیخ را گشود و در بازی فینال نیز در حالی که رئالی ها تا دقیقه ۹۳، ۱-۰ از حریف همشهری خود اتلتیکو مادرید عقب بودند، این راموس بود که با ضربه سر تاریخی خود در وقت های تلف شده کار را به وقت های اضافی کشاند تا رئال مادرید در ۱۲۰ دقیقه با نتیجه ۴-۱ حریف خود را شکست دهد.
در خط دفاع، راموس همواره به خشونت و بی نظمی معروف بوده و در تاریخ لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا، بیشترین کارت زرد را به نام خود ثبت کرده است. با این حال این بازیکن اهل منطقه کاماس اسپانیا، به عنوان رهبر رئال مادرید، یکی از بزرگ ترین بازیکنان تاریخ این باشگاه محسوب می شود. راموس که از سال ۲۰۰۵ در رئال عضویت دارد، تاکنون ۲۰ جام با این تیم بدست آورده که مهم ترین آن ها ۴ عنوان قهرمانی لالیگا و ۴ عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا به حساب می آید.
مدافع مرکزی: رافائل واران (فرانسه)
رافائل واران که در سال ۲۰۱۴ از سوی ژوزه مورینیو، سرمربی اسبق رئال، بهترین مدافع دنیا خطاب شده بود در سال های اخیر به عنوان صخره استوار خط دفاعی کهکشانی ها همواره نقشی اساسی در موفقیت های این تیم داشته است. ذهنیت بزرگ و برنده این بازیکن فرانسوی و سرعت بالا و قدرت او در زمین مسابقه از زمان پیوستن او در سال ۲۰۱۱ به رئال مادرید، نقشی اساسی در موفقیت های وی در سال های اخیر داشته است. واران حالا در اوج دوران فوتبال خود کاپیتان چهارم رئال مادرید و کاپیتان دوم تیم ملی فرانسه محسوب می شود و در ۲۶ سالگی به تمام افتخارات ممکن در زمینه باشگاهی دست پیدا کرده است.
وقتی که واران در اوج آمادگی باشد، هیچ بازیکنی در خط حمله حریف اجازه قدرت نمایی در میدان را نخواهد داشت. واران در ۸ سال حضور خود در رئال مادرید، با این تیم ۱۶ عنوان قهرمانی کسب کرده که مهم ترین آن ها ۲ قهرمانی لالیگا و ۴ قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا محسوب می شود.
مدافع چپ: مارسلو (برزیل)
دیگو مارادونا در سال ۲۰۱۱ در اظهار نظری، مارسلو برزیلی را بعد از کریستیانو رونالدو و لیونل مسی سومین بازیکن برتر لالیگا خطاب کرده بود. در یک دهه اخیر مارسلو نقش مهمی در موفقیت های رئال مادرید در لیگ اسپانیا و به خصوص لیگ قهرمانان اروپا داشته است. سرعت بالای مدافع برزیلی و تکنیک بی نظیر او باعث شده تا مارسلو بیش از دفاع، در حملات رئال مادرید شرکت داشته باشد.
مارسلو ۳۶ گل برای رئال مادرید به ثمر رسانده و در بیش از ۵۰۰ بازی با پیراهن این تیم به میدان رفته است. اگرچه در دوره ژوزه مورینیو، فابیو کوئنترائو پرتغالی بیشتر به بازی گرفته می شد اما با روی کار آمدن زین الدین زیدان، مارسلو نقشی انکارناپذیر در موفقیت های این تیم ایفا کرد.
هافبک راست: تونی کروس (آلمان)
سبک بازی هافبک آلمانی به شکلی است که معمولا بازی او در زمین دیده نمی شود اما تونی کروس نقش مهمی در رسیدن رئال مادرید به سه قهرمانی پیاپی لیگ قهرمانان اروپا داشته است. بعد از قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۴ همراه تیم ملی آلمان، تونی کروس با پرداخت مبلغ ۲۵ میلیون یورو از بایرن مونیخ به رئال مادرید پیوست و از آن زمان تاکنون مهره ای اساسی برای لوس بلانکوس به حساب می آید. در سال های اخیر نام تونی کروس سه مرتبه در تیم منتخب یوفا و یک مرتبه در تیم منتخب لالیگا قرار گرفته و انعطاف پذیری و هوش بالای این بازیکن می تواند در سال های آتی همچنان به نظم بازی رئال کمک فراوانی بکند.
هافبک میانی: سرخیو بوسکتس (اسپانیا)
بوسکتس با اینکه همواره نقشی کلیدی در موفقیت های بارسلونا و تیم ملی اسپانیا داشته اما همیشه به عنوان بازیکنی شناخته می شود که توانایی های بالای او در زمین توسط همگان قابل تشخیص نیست. در یک دهه اخیر با حضور او در مرکز خط میانی بلوگرانا، تعادل بی نظیری به تیم بخشیده شد و سایر بازیکنان در حضور او درخشش فوق العاده ای از خود ارائه دادند.
سرخیو بوسکتس، کاپیتان دوم آبی اناری ها در فصل جاری هم اکنون با انجام ۵۴۷ بازی با پیراهن کاتالان ها و به ثمر رساندن ۱۳ گل، ششمین بازیکن باسابقه تاریخ این باشگاه محسوب می شود و به زودی به مکان پنجم این لیست خواهد رسید. ۸ لالیگا، ۶ کوپا دل ری، ۶ سوپرکاپ اسپانیا، ۳ لیگ قهرمانان اروپا، ۳ سوپرکاپ اروپا و ۳ جام باشگاه های جهان از جمله عناوینی است که بوسکتس در بارسلونا به آن دست پیدا کرده است.
هافبک چپ: داوید سیلوا (اسپانیا)
به عقیده بسیاری از کارشناسان، شاید بتوان داوید سیلوا را بهترین بازیکن دهه اخیر لیگ برتر انگلیس نامید. او در سال ۲۰۱۰ از والنسیا به انگستان آمد و بعد از شروعی ناامید کننده، توانایی های هافبک اسپانیایی زیر سوال رفت و تردید ها در خصوص شرایط وی افزایش یافت. بعد از چند ماه این تردید ها از بین رفت و هواداران منچستر سیتی متوجه شدند که تیمشان با چه بازیکن فوق العاده ای قرارداد امضا کرده است.
در ۱۰ فصل اخیر،هافبک اسپانیایی با جادوی خود در میانه میدان، هر حریفی را به تسخیر خود در آورده است و نه تنها در تیم باشگاهی خود، بلکه در تیم ملی اسپانیا نیز عملکرد فوق العاده ای داشته و موفق به کسب عناوینی چون جام جهانی و دو جام ملت های اروپا شده است.
بال تهاجمی راست: لیونل مسی (آرژانتین)
خاویر تباس، رئیس لالیگا اخیرا در اظهارنظری عنوان کرده بود که نمی تواند این لیگ را بدون حضور لیونل مسی تصور کند. سخن اخیر تباس را نمی توان رد کرد و به نظر می رسد که با اتمام حضور مسی در بارسلونا، لالیگا افت فاحشی به لحاظ کیفیتی داشته باشد. در دهه اخیر، لیو مسی در ترکیب آبی اناری ها به بهترین گلزن تاریخ رقابت ها و همچنین بهترین پاسور تاریخ لالیگا تبدیل شد.
در فصل ۲۰۱۱/۱۲ مسی رکوردی تاریخی از خود به جای گذاشت و ۵۰ گل در آن فصل به ثمر رساند، رکوردی که به نظر نمی رسد بازیکنی تا سال ها بتواند نزدیک آن شود. اگرچه هنوز صحبت هایی در خصوص بهترین بودن او در دنیا زده می شود، اما بدون شک لیونل مسی بهترین بازیکن لالیگا اسپانیا در ۱۰ فصل اخیر این رقابتها بوده است. مسی تاکنون ده بار قهرمانی را همراه با بارسلونا تجربه کرده و با توجه به فرم اخیر خود و تیمش، به نظر می رسد که در سال های آتی بتواند رکورد خنتو، اسطوره رئال مادرید با ۱۲ قهرمانی لیگا را از آن خود کند.
بال تهاجمی چپ: کریستیانو رونالدو (پرتغال)
اگرچه کریستیانو تنها دو بار موفق به کسب عنوان قهرمانی لالیگا اسپانیا شد اما به طور قطع از مهم ترین بازیکنان تاریخ این رقابت ها محسوب می شود. از سال ۲۰۱۰ تا زمان جدایی در سال ۲۰۱۸ و پیوستن به یوونتوس، رونالدو در سه فصل متفاوت بیش از ۴۰ گل در ترکیب رئال مادرید به ثمر رساند و در فصل ۲۰۱۴/۱۵ بهترین عملکردش را زیر نظر کارلو آنچلوتی با ۴۸ گل زده ثبت کرد.
برنده چهار توپ طلای دنیای فوتبال و سه کفش طلا تنها در دوران حضورش در رئال مادرید! کریستیانو رونالدو بدون شک بزرگ ترین بازیکن یک دهه اخیر این باشگاه محسوب می شود. رکورد های کریستیانو در سانتیاگو برنابئو تا سال های سال دست نخورده باقی خواهد ماند. بدون شک موفقیت های تکرارناشدنی وی در چمپیونز لیگ تا سالیان سال در ذهن هواداران این تیم باقی می ماند. کریستیانو در رئال به تمام موفقیت های ممکن دست یافت و در ۹ سال حضور، ۱۶ عنوان قهرمانی را همراه کهکشانی ها به دست آورد. رونالدو از ارکان اصلی باشگاه در رسیدن به چهار قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا در طی پنج سال بود. کریستیانو رونالدو با ۴۵۰ گل زده و ۱۳۱ پاس گل بدون شک از مهم ترین بازیکنان تاریخ این باشگاه محسوب می شود.
مهاجم نوک: روبرت لواندوفسکی (لهستان)
لوا در اوایل دهه اخیر در فوتبال لهستان نامی ناشناخته بود اما با پیوستن به بروسیا دورتموند و زیر نظر یورگن کلوپ به یکی از بهترین مهاجمان دنیا تبدیل شد. لوا بعد از مسی و رونالدو، در دهه اخیر بیشترین آمار گلزنی را در دهه اخیر با ۳۰۹ گل داشته است. لواندوفسکی به دورتموند در کسب دو قهرمانی پیاپی بوندس لیگا و رسیدن به فینال لیگ قهرمانان سال ۲۰۱۳ کمک شایانی کرد. پوکر تاریخی او برابر رئال مادرید در مرحله نیمه نهایی از یادها نخواهد رفت.
بعد از دورانی موفق در دورتموند، لوا به بایرن مونیخ پیوست و از سال ۲۰۱۴ تا به حال، رکورد های مختلفی را در باشگاه مونیخی به ثبت رسانده است. لواندوفسکی پنج دوره آقای گلی بوندس لیگا را در سال های اخیر به دست آورده و امسال نیز بخت مناسبی برای به دست آوردن عنوان آقای گلی این لیگ و لیگ قهرمانان اروپا خواهد داشت.
بازیکنانی که می توانستند در این ترکیب قرار بگیرند
ایکر کاسیاس، جیجی بوفون و داوید دخه آ درون چارچوب دروازه، جرارد پیکه و جرجو کیه لینی در خط دفاع، ژاوی هرناندز، آندرس اینیستا و لوکا مودریچ در خط میانی و لوئیز سوارز، آرین روبن، نیمار، ادن هازارد در خط حمله از جمله نفراتی بودند که شایستگی حضور در این ترکیب منتخب را داشتند.
شمایل ترکیب منتخب فوتبال اروپا در دهه اخیر
پیش بینی بازی های ورزشی در بتکارت