یکی از بازیهایی که در جمعهای دوستانه و یا خانوادگی ایرانیان طرفداران زیادی دارد، بازی هفت خبیث است که البته به نام هفت کثیف نیز شناخته میشود. در این مطلب بتکارت به صورت اختصاصی و آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان به آموزش بازی هفت خبیث و قوانین آن میپردازیم.
قدم به قدم با آموزش بازی هفت خبیث در بتکارت
هدف کلی بازی :
به تعداد بازیکنانی که در بازی هستند باتوجه به قوانین گروهی، تعدادی کارت پخش میشود و هدف کلی که در ادامه به آن به صورت جزیی میپردازیم این است که یک شخص با توجه به قوانین بازی، کارتهای خود را به زمین بیاندازد و برنده آن دست بازی شود و پس از اتمام کلی بازی امتیاز منفی کمتری را دریافت کرده باشد.
بیشتر بخوانید: همهچیز دربارهی بازیهای کازینو + ویدیو آموزشی
طریقه بازی هفت خبیث :
یکی از بهترین بازیهایی که میتوانید در دورهمیهای خود آن را بازی کنید هفت خبیث است؛ چرا که علاوه بر جنبه سرگرمی و طریقه جالب بازی، شادی و نشاط را برای شما به همراه دارد و تقریبا جزو بازیهای کمدی پاسور محسوب میشود. آغاز بازی با پنج کارت است. البته در جمع هایی که بیشتر از دو نفر هستند از دو دسته کارت باید استفاده کرد. در این بازی به هر نفر هفت عدد برگه داده می شود . روش پخش برگه در جهت عقربه های ساعت است. پس از پخش کارت ها، کارت های باقی مانده را به پشت در وسط جمع قرار می دهند. سپس زیرترین کارت را به رو و در کنار سایر کارت های روی زمین قرار می دهند. اولین نفر کارتی مشابه کارت روی زمین می اندازد. مثلاً اگر ۳ دل بود باید دل بیاندازد و اگر دل نداشت عدد سه از یک کارت دیگر را بیاندازد.
اگر شرایطی که در بالا گفته شد ورق نخورد، اصولا چنین روشی را برای ادامه بازی پیش میگیرند که به اصطلاح بازی با روند سابق خود به درستی جریان پیدا کند. در این روش نفر اول بایستی کارتی را از روی کارت های روی زمین قرار داده شده بردارد. اگر آن کارت با کارت روی زمین تطابق داشت بایستی آن را نیز در کنار همان کارت روی زمین قرار دهد و اما اگر شبیه هم نبودند آن کارت را به کارت های موجود در دستش اضافه می کند تا نفر بعدی بازی را ادامه دهد. وقتی یکی از بازیکنان دیگر برگی در دست نداشته باشد و تمام برگ ها را روی زمین قرار دهد بازی هفت کثیف تمام شده است.
در بتکارت بخوانید:
بازیکنی که در دست خود دیگر کارتی نداشته باشد و همه کارتهای خود به صورت زیرکانه برروی زمین انداخته باشد برنده بازی اعلام میشود و در بازی بعدی او آغازگر بازی خواهد بود. شاید بپرسید که در این حالت وقتی کسی برنده میشود تکلیف دیگر بازیکنان و کارتهایی که در دست دارند چه میشود؟ کارت هایی که در دست بازیکنان باقی میماند برای آنها امتیاز منفی محسوب می شود. البته اگر از قبل حد مشخصی برای بردن در بازی مشخص کرده باشید می توانید به محض رسیدن به آن نقطه بازی را تمام کنید. البته به طور معمول در این بازی و در آخرین دست که دیگر بازیکنان قصد ندارند که دست بعدی را بازی کنند مجموع امتیازات منفی در طول هر چند دست شمرده میشود و هر بازیکنی که کمترین امتیاز منفی را کسب کرده باشد در مجموع برنده بازی محسوب میگردد و اصولا این شخص میتواند به بازیکنی که بیشترین امتیاز منفی را کسب کرده جریمهای خنده دار یا هرچه که بخواد را بدهد.
بد نیست بدانید که روش دیگری که برخی افراد به کار میگیرند این است که بازی را با شمرده شدن امتیاز های منفی یعنی به روش حذفی نیز انجام میدهند. بدین صورت که هر بازیکنی که کارت هایش در به اتمام رسید می تواند اعلام کند و خود را برنده بازی بداند. این بازیکن نفر اول خواهد بود و بازی ادامه خواهد یافت تا نفر آخر مشخص شود. بازیکنان که به دو نفر رسیدند میتوانند افزون بر برگه هشت، برگه آس را هم که جایزه است رو کنند. یا به عبارت دیگر می تواند دو برگه بر روی میز قرار گیرد. توجه کنید اگر کارت موجود در دست شما برگ ۸ باشد و خال وسط بازی عدد زمینه باشد در این لحظه بایستی تک برگ را به کار گیرد و جایزه اش را نشان دهد. به این صورت اعلام کند که بازی پایان یافته است. باید توجه کنید اگر بازیکن دو کارت ۸ و ۱ در دستش باقی داشته باشد لازم است حتماً تک برگ را رو کند که اگر این اعلام را انجام ندهد جریمه خواهد شد و کارتی به دستش اضافه میشود.
قوانین بازی هفت خبیث :
قانون کارت ۷ :
اگر شخصی عدد ۷ را بر روی زمین بیاندازد دو حالت پیش میآید: اگر نفر بعدی عدد ۷ در دست خود نداشته باشد، جریمه میشود و به عدد ۷ عدد جریمه میگویند. اصولا با توجه به توافق بازی جریمه ۲ تا ۳ کارت به شخص داده میشود و نفر بعدی باید ادامه بازی را انجام دهد.
اگر شخص در دستش عدد ۷ را داشته باشد، میتواند آن را بر روی ۷ قبلی بیاندازد تا علاوه بر این که خودش جریمه نشود، جریمه نفر بعد او دو برابر شود. یعنی شخص سوم بعد از این دو نفر در صورتی که در دست خود ۷ نداشته باشد ۴ یا ۶ کارت جریمه دریافت میکند و اگر چند نفر به همین صورت ۷ داشته باشند، آن را میاندازند و در نهایت جریمه از آن کسانی خواهد بود که در دستش ۷ نداشته باشد.
قانون کارت ۸ :
کارت شماره ۸ یک جایزه دارد؛ این بدین معنی است که اگر نوبت به شما رسید و کارت ۸ را مطابق با خال ای که در روی زمین است در دست داشته باشید، میتوانید عدد ۸ را بیاندازید و بعد از ۸ نیز یک کارت جایزه با همان خال را بیاندازید و بدین وسیله میتوانید با یک دور چرخش، ۲ کارت را از دست خود خارج کنید. لازم به ذکر است اگر ۸ دیگری نیز داشتید به همین ترتیب میتوانید روی ۸ قبلی خود بیاندازید.
بیشتر بخوانید: در مورد بازی تخته نرد چه میدانید؟
تفاوت تخته نرد حضوری، آنلاین و زنده در چیست؟ کلیک کنید
قانون کارت ۱۰ :
در صورتی که شما کارت ۱۰ را بر روی زمین بیاندازید، بازی از جهت اصلی خود خارج میشود و در جهت برعکس ادامه پیدا میکند. یعنی بعد از شما دوباره نفر قبلی که کارت خود را انداخته بود، باید بازی را به ترتیب برعکس ادامه دهد.
قانون کارت آس :
اگر شما کارت آس به زمین بیاندازید، نفر بعدی شما حق انداختن کارت را نخواهد داشت و آن دست را نباید بازی کند.
قانون کارت سرباز :
اگر کارت سرباز در دستتان داشته باشید میتوانید توسط این کارت بدون درنظر گرفتن خال آن، بر روی هر خالی که بر زمین وجود دارد ، خال بازی را عوض کنید. مثلا اگر زمینه هر عددی از خال گشنیز است و شما بخواهید بازی را به دل تغییر دهید، هر سربازی که در دست دارید را در نوبت خود میاندازید و اعلام میکنید که بازی را به دل تغییر میدهید و بعد از شما همه موظف هستند دل بازی کنند تا وقتی که خال بازی بنا به هر دلیلی عوض شود.
قانون تک کارت :
قانون تک کارت یعنی اگر در دستتان دو کارت داشتید و نوبت به شما رسید، هنگامی که قرار بود یکی از آن را بر روی زمین بیاندازید با صدای بلند بگویید تک کارت که این بدین معنی است که شما تنها و تنها یک کارت در دستتان قرار دارد و در آستانه پیروزی قرار گرفتید. اگر تک کارت اعلام نکنید و کارت خود را بیاندازید، با یک کارت جدید جریمه خواهید شد و دیگر تک کارت نخواهید بود.
برخی قوانین توافقی:
در صورتی که یک بازیکن حواسش به بازی نباشد یک کارت جریمه خواهد شد.
در صورتی که یک بازیکن به اشتباه نوبت خود را بازی کند و یا بازی نکند با یک کارت جریمه خواهد شد.
در برخی بازیهای گروهی گفتن کلمه ” من ” ممنوع است و در صورتی که یک بازیکن این کلمه را بگوید هر بار یک کارت جریمه میشود.
در آخر بازی بنا به توافق افراد شرکت کننده، به کسی که بیشترین امتیاز منفی را دریافت کرده حکمی به عنوان جریمه داده میشود. این جریمه میتواند شامل انجام دادن یک کار مشکل، مهمان کردن یک خوراکی، کارهای عجیب و غریب کردن و هر کار دیگری باشد که با افراد حاضر در گروه سازگار باشد و این موضوع کاملا سلیقه ای و توافقی است. بد نیست بدانید برخی از گروه ها پس از پایان هر دست به کسی که بیشترین امتیاز منفی را دریافت کرده حکم جریمه میدهند تا تنوع بازی بیشتر شود و در پایان کلی بازی نیز جریمه سنگین تری در انتظار فردی است که در پایان دستها و شمردن مجموع امتیازات بیشترین امتیاز منفی را دریافت کرده باشد.
طریقه محاسبه امتیازات در ۷ خبیث
اگر قرار است که مثلا ۱۰ دست کلی بازی شود، در پایان هر دست، به جز فردی که با تمام شدن کارتهایش در آن دست برنده شده است، سایر بازیکنانی که در دست خود کارت دارند، باید کارتهای آنان به ترتیب زیر شمارش شود تا جمع امتیازات منفی آنها یادداشت شود:
اعداد ۲ تا ۱۰ که برطبق ارزش خود امتیاز منفی دارند.
کارت بی بی ۱۲ امتیاز منفی دارد.
کارت شاه ۱۳ امتیاز منفی دارد.
کارت آس ۱۴ امتیاز منفی دارد.
نکته جالب دیگری که لازم است بدانید این است که اگر کارت آخر شخص برنده کارت سرباز باشد، امتیازات منفی همه بازیکنان دوبل یا دو برابر خواهد شد. مثلا اگر جمع امتیازات منفی یک نفر عدد ۲۵ شده است، با وجود سرباز امتیاز -۵۰ برای او یادداشت میشود و اصولا برخی افراد به دلیل این که امتیازات منفی سایر بازیکنان در آن دست را دو برابر کنند، کارت سرباز خود را برای آخرین برگ نگه میدارند و این به نوبه خود یک استراتژی این بازی محسوب میشود.
نکته دیگری که راجع به انداختن سرباز به عنوان کارت آخر علاوه بر جریمه دو برابری بازیکنان، باید بدانید این است که از آنجایی که کارت سرباز بدون درنظر گرفتن خالاش و خالی که روی زمین وجود دارد، میتواند بر روی هر کارتی انداخته شود اصولا افراد سرباز را نگه میدارند که برای انداختن کارت آخر خود هیچگونه استرسی از بابت هم خال بودن نداشته باشند و به راحتی در نوبت بعدی برنده بازی شوند و امتیازات منفی بازیکنان را نیز دو برابر کنند.
برای انجام انواع بازیهای فردی و گروهی با معتبرترین سایت ایرانی با ارائه بهترین امکانات همراه باشید